Leeuw van de Export 2021 levert 3 winnaars op

0
81
Dirk Van Steerteghem - Afdelingshoofd Trade - Flanders Investment & Trade, Mik Emmerechts, CEO van Locinox, Tim Van Hulle, General Manager van Sylva, Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT en Roel Van Holen, CEO van Molecubes.

Het jubileumjaar van de Leeuw van de Export komt met een primeur: tijdens deze 20e editie beloont Flanders Investment & Trade voor het eerst 3 Vlaamse exportkleppers met een award. Tijdens de prijsuitreiking – vanuit Brussel en via livestream – ontvingen Roel Van Holen, CEO van Molecubes, Tim Van Hulle, General Manager van Sylva en Mik Emmerechts, CEO van Locinox hun trofee uit handen van Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT.

Piepjong healthtechbedrijf Molecubes koestert torenhoge ambities in de Noord-Amerika en het Verre Oosten

Het Gentse technologiebedrijf Molecubes zag het licht in 2015 als spin-off van de UGent. Hun compacte scanners voor moleculaire beeldvorming worden ingezet om organen, tumoren of de werking van geneesmiddelen in beeld te brengen. De scanners zijn vandaag al aan het werk in 14 landen. Om zijn groeikansen in de VS volop te benutten richtte Molecubes een eigen filiaal op in biotech- en farmahub Boston. Naast de huidige exportmarkten lonken vooral verre bestemmingen als China, Japan en Zuid-Korea.

Oost-Vlaamse plantenkweker Sylva trekt volop de innovatiekaart

De geschiedenis van Sylva gaat terug tot de 18e eeuw, toen de familie Van Hulle met een boomkwekerij startte. Sindsdien groeide het bedrijf gestaag uit tot een vaste waarde in bos- en haagplanten. Op 115 ha in de Gentse regio kweekt Sylva op jaarbasis zo’n 25 miljoen planten volgens de strengste milieuvereisten. De producten vertrekken vandaag naar 40 exportlanden, voornamelijk binnen Europa. De komende jaren richt het bedrijf zijn pijlen vooral op veelbelovende niet-EU-markten.

Winnaar 2021 –  categorie ’50 of meer werknemers’

Innovatieve mindset deed Locinox uitgroeien tot Europees marktleider in zijn niche

Het Waregemse familiebedrijf Locinox ontwikkelt en produceert mechanische, elektromechanische en toegangscontroleproducten (bv. sloten, scharnieren, hydraulische pompen, elektromotoren, codeklavieren). De complexe, hoogtechnologische componenten vragen om continue innovatie. Vandaag komt het leeuwendeel van de omzet uit export, waarbij Locinox vooral focust op onze buurlanden, Polen en de VS.

Vorig artikelGoed dat er volop wordt geïnvesteerd, maar maatregelen tegen de krapte volstaan niet
Volgend artikelUNIZO vraagt met aandrang verbod op gratis retourzendingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here