Horeca Vlaanderen reageert op Overlegcomité: ‘een spijtige stap terug. Dus logische ontgoocheling’

0
100

Opnieuw een Overlegcomité, en opnieuw verstrengingen. De horeca past zich opnieuw aan, uit respect voor de zorg en iedereen die een verhoogd risico heeft. Maar het eindeloze aanpassen vreet aan de energie van horecaondernemers. Opnieuw mondmaskers voor gasten, en ook wanneer je met een Covid Safe Ticket in een discotheek danst. “Ik ben van nature een optimist, maar ben nu toch vooral ontgoocheld. We zetten een spijtige stap terug. Ook al hebben we meermaals goede alternatieve voorstellen op tafel gelegd. We zullen steun vragen voor horecazaken die hierdoor zwaar omzetverlies lijden.”, zegt de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe.

De coronacijfers blijven stijgen, steeds meer mensen komen in het ziekenhuis terecht. Daarom kwam het Overlegcomité opnieuw vervroegd bijeen. Ze hebben beslist dat in quasi alle sectoren verstrengingen doorgevoerd worden, ook in de horeca.

We betreuren dat de realistischere voorstellen die we op tafel gelegd hebben niet doorgevoerd zijn, en dat het Overlegcomité strengere maatregelen genomen heeft.

Vorig artikelNa de gezondheidszorg ook iedereen die werkt durven verplichten om zich te laten vaccineren
Volgend artikelPostNL-depot Wommelgem verzegeld na nieuwe inval sociale inspectie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here