Hackers maken klantenbestand Game Mania buit

0
23

Spelletjesretailer Game Mania is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Hackers gingen met klantengegevens aan de haal, de werking van de keten is verder niet gehinderd.

Hackers zijn binnengedrongen in een server van gameketen Game Mania, waar ze bedrijfsinformatie en persoonsgegevens van klanten in België en Nederland buit hebben gemaakt. Het ging om een ransomware-aanval maandagnacht rond 3 uur. Het nieuws is donderdagavond door het bedrijf zelf naar buiten gebracht, vooral om klanten te waarschuwen.

Van hoeveel klanten de data is gelekt, weet Game Mania nog niet. Daarom neemt de retailer het zekere voor het onzekere en zijn alle 600.000 gekende klanten gecontacteerd. Mogelijk proberen de hackers hun contactgegevens, zoals naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer, door te verkopen. Tot gevoelige informatie, zoals wachtwoorden en betaalgegevens, zouden de hackers geen toegang hebben gekregen.

Een externe veiligheidsexpert onderzoekt op dit moment het lek. CEO Kris Lenaerts is alvast niet van plan om met de hackers te onderhandelen. De eisen van de aanvallers is tot nu toe niet concreet en de communicatie is onduidelijk, zegt Lenaerts aan Data News. De werking van het bedrijf is verder niet verstoord: de winkels en de webshop zijn gewoon open en functioneren als normaal.

Vorig artikelCharlotte Matthys (NONA): “Professioneel kan ik niet zo goed loslaten, maar dat toont de drive die ik heb als ondernemer”
Volgend artikelMilieudefensie gaat nu ook achter foodbedrijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here