Globaal tevreden met het begrotingsakkoord, maar stellen ons vragen bij vijf dagen opleiding per jaar

0
63

NSZ reageert vrij positief op het akkoord tussen de verschillende Vivaldi-partners over de begroting en over diverse maatregelen inzake herstel of werkgelegenheid. Voor kleine ondernemingen blijft het ziektebriefje als controlemiddel op afwezigheid behouden. “We zijn blij dat de regering rekening heeft gehouden met onze bedenkingen hierover.” Ook de nulbijdrage-maatregel blijft van kracht. “Dit is een enorme opluchting, want deze maatregel heeft zijn nut bewezen om jobs te creëren.” Ook andere arbeidsmarkthervormingen zijn een stap in de goede richting, zoals het plan voor knelpuntenberoepen, dat een noodzaak is voor de groei van een kmo, of het activeringsplan van langdurig zieken. NSZ stelt zich wel vragen bij het opleidingsrecht voor werknemers.

Premier De Croo heeft vandaag de verschillende maatregelen van zijn regering voorgesteld met betrekking tot de begroting, het herstel en  de werkgelegenheid. NSZ is vrij tevreden over de kernpunten van het akkoord tussen de verschillende Vivaldi-partners.  

Vorige week had de zelfstandigenorganisatie al duidelijk gemaakt afwijzend te staan tegenover een voorstel waarbij de verplichting om een ziektebriefje voor te leggen voor kortstondige afwezigheid werd afgeschaft. Het zal niet langer nodig zijn om drie keer per jaar een attest voor te leggen voor een afwezigheid van één dag, maar op kmo’s met minder dan 50 werknemers is deze maatregel niet van toepassing. “We zijn tevreden dat de regering rekening heeft gehouden met onze bedenkingen over deze kwestie. Het zou een ramp zijn geweest voor de kleinere werkgevers.”

NSZ is ook positief over de verlenging van de vrijstelling van sociale zekerheidsbijdragen voor eerste jobs, de zogenaamde nulbijdrage-maatregel. “Dit heeft zijn nut al bewezen bij jobcreatie.”

“Ook andere arbeidsmarkthervormingen gaan de goede richting uit, zoals de ondersteuning van de terugkeer naar de arbeidsmarkt van langdurig zieken of het plan voor knelpuntenberoepen. “De ondernemingen zijn bereid personeel aan te werven, maar zij kunnen gewoonweg geen personeel vinden. We hopen dat deze verschillende maatregelen zullen helpen. Toch moeten we ook vaststellen dat bepaalde beslissingen hieromtrent erg vaag blijven, zoals de invoering van de vierdagenweek.”  

Eén punt roept vragen op. De regering heeft ook besloten voor elke werknemer een individueel recht op vijf opleidingsdagen per jaar in te voeren. “Voor grote bedrijven zal dit zeker geen probleem zijn, maar hoe kan dit worden georganiseerd in kleine kmo’s met slechts een paar werknemers?”, vraagt NSZ zich af.

“Op het vlak van energie, is het goed dat er perspectief komt over de uit de pan swingende energieprijzen. De invoering van een energienorm is een stap vooruit, maar we willen nu ook op korte termijn zien dat de energiefactuur daalt want veel zelfstandigen staat het water nu aan de lippen door deze enorme prijsverhoging.”

Vorig artikelUNIZO geeft begrotingsakkoord voordeel van de twijfel na opluchting over kmo-uitzondering bij afschaffing ziektebriefje
Volgend artikelPost Title

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here