Flitscontroles in groene sectoren krijgen dit jaar een Europese dimensie

0
23

In juni van dit jaar informeerden wij u al dat de aangekondigde flitscontroles in de groene sectoren een Europese dimensie kregen. Het gaat hier over PC 132, PC 144 en PC 145.

De Europese Arbeidsautoriteit (ELA) voert in 2021 een campagne inzake de seizoensarbeid (met specifieke focus op de agri-food sector). De campagne voorziet vanaf 20 september tot en met 24 september 2021 een actieweek waarbij in heel Europa specifieke acties worden georganiseerd om het belang van de rechten van de seizoenwerker in de spotlight te plaatsen. De SIOD, samen met haar partners, plannen om in deze actieweek een inspectie met één of meerdere buitenlandse delegaties te organiseren. De focus zal voornamelijk gelegd worden op zwartwerk, verblijfs- en arbeidsvergunningen en de van toepassing zijnde COVID 19-maatregelen. Bijkomende informatie m.b.t. de ELA-campagne kunt u ook hier terugvinden.

Het bericht Flitscontroles in groene sectoren krijgen dit jaar een Europese dimensie verscheen eerst op Besox.

Vorig artikelNu kan de authentieke oprichtingsakte voor een onderneming ook digitaal worden ondertekend
Volgend artikelDuco Sickinghe (Fortino Capital) hoopvol over het post-coronaklimaat: “Er is geen betere tijd voor ondernemers en investeerders dan vandaag”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here