Dit nieuw Brussels instituut wil artificiële intelligentie en robotica breder inzetbaar maken: “AI kan ons helpen om een aantal grote actuele uitdagingen aan te pakken”

0
75

Hoe slaan we de brug tussen de puur technologische AI-innovaties die het bedrijfsleven vandaag in sneltreinvaart ontwikkelt enerzijds en de concrete inzet daarvan in allerlei publieke domeinen en instellingen anderzijds? Op die vraag hoopt FARI mee een antwoord te bieden. Het Artificial Intelligence for the Common Good Institute zag dit voorjaar het levenslicht in Brussel, en wordt geleid door de twee universiteiten (VUB en ULB) in onze hoofdstad. FARI wil zowel bedrijven en start-ups als overheden en non-profitorganisaties de nodige expertise en instrumenten aanreiken om AI-toepassingen ook breed maatschappelijk te kunnen inzetten.

Dit nieuw Brussels instituut wil artificiële intelligentie en robotica breder inzetbaar maken: “AI kan ons helpen om een aantal grote actuele uitdagingen aan te pakken” geschreven door Filip Michiels in Stories. Tags: FARI. Bron: Bloovi

Vorig artikelSnelgroeiende Belgische scale-up opent kantoor in Amsterdam
Volgend artikelBelgische bedrijven kunnen adverteren op TikTok dankzij nieuwe tools

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here