Gentse ingenieurs lanceren elektronische hightech bril voor veertigplussers

0
21

Binnenkort kan je de vernuftige bril van het Gentse techbedrijf Morrow dragen. Op basis van nanotechnologie en liquid crystal kan je met één simpele druk op de knop de sterkte van de brillenglazen aanpassen. Op die manier kunnen zowel bijziende als verziende mensen met deze multifocale bril aan de slag en heb je niet langer twee exemplaren nodig.

Morrow, opgericht door ingenieurs Jelle De Smet en Paul Marchal, mikt met zijn product, waar beide founders vijf jaar onderzoek op deden, op veertigplussers. Het enige ‘nadeel’ van de bril is dat hij op elektriciteit werkt en dus (om de drie dagen) opgeladen moet worden.

In 2019 haalde Morrow via een kapitaalronde 10,4 miljoen euro op, volgend jaar willen ze een nieuwe investeringsronde organiseren, om met dat geld het productieproces verder te optimaliseren en de Nederlandse markt te veroveren. En de prijs? Voor 1.000 euro kan je zo’n hightech Morrow op je neus zetten.

Bron: Bloovi

Vorig artikelGeneral manager Coolblue België maakt opmerkelijke carrièremove
Volgend artikelHoe deze Gentse fintech scale-up in de voorbije vier jaar 676% omzetgroei liet optekenen: “Je technologie moet goed zijn maar toch gaat het vooral om de juiste mensen vinden”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here