Veganistische bedrijf Peas wil Vlaanderen veroveren

0
77

De handgemaakte veganistische kaneelbroodjes (cinnamonrolls) van de dessertwinkel Peas in Hasselt werden vorig jaar maar liefst 70.000 keer verkocht. Het bekroonde bedrijf van Davy Rosiak en Els Berx wil andere liefhebbers kennis laten maken met hun specialiteiten. Binnenkort worden nieuwe winkels geopend in Leuven en Antwerpen. En om de groei te stimuleren, is al een crowdlending-campagne gestart, waarbij Peas tot 250.000 euro wil inzamelen.

Ondanks een internationaal moeilijk 2020 heeft Peas het jaar met uitstekende resultaten afgesloten. “We werken nog steeds aan processen, de organisatie achter de schermen en het verfijnen van het product,” zeggen Davy en Els, “Nu zijn we meer dan ooit klaar om verder te gaan met de uitbreidingsplannen die als gevolg van de pandemie even on halt werden gezet, worden nu in versneld tempo uitgevoerd”.

In eerste instantie gaat het om nieuwe winkels in Leuven en Antwerpen. “Er is duidelijk vraag naar duurzaam, plantaardig , vegan eten dat ook nog eens superlekker is,” legt de drievoudige BE Vegan Award voor Best Pastry. “Met onze vegan desserts willen we in h eel Vlaanderen het gesprek op gang brengen over meer plantaardig eten. Om deze groei te kunnen realiseren, zijn wij op zoek naar aanvullende financiering. Op die manier kan het succes van Peas in Hasselt naar andere steden worden gebracht.”

Om dit te doen, maken Davy en Els gebruik van een crowdlending-campagne via het platform WinWinner. Het doel is om in totaal ten minste 100 000 euro en ten hoogste 250 000 euro bij particuliere investeerders te verzamelen.

The post Veganistische bedrijf Peas wil Vlaanderen veroveren appeared first on B&B/P&P, Professioneel magazine voor de Belgische brood- en banketbakker, chocolatier, confiseur en ijsbereider.

Vorig artikelOnderzoek: ‘Nieuwe kabinet kan achterstand op klimaat inhalen’
Volgend artikelWeek van de Korte Keten 15 tot 23 mei 2021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here