3 voordelen van lithium-ion batterijen in de voedingssector

0
75

Doordat levensmiddelen enorm gevoelig zijn en vaak in uitdagende omstandigheden worden opgeslagen, worden in de voedingsindustrie hoge eisen gesteld aan de – doorgaans elektrische – heftrucks en magazijntrucks. Door deze met lithium-ion batterijen uit te rusten, bezorgt u uw onderneming 3 sectorspecifieke voordelen:

1. Hogere inzetbaarheid

Om de kwaliteit van uw producten te garanderen, moeten deze zo snel mogelijk in en uit hun bewaarruimtes worden getransporteerd. Lithium-ion batterijen hebben het grote voordeel dat ze een veel kortere laadtijd hebben dan loodzuurbatterijen en tussentijds kunnen worden opgeladen. Hierdoor kunt u uw trucks nagenoeg voortdurend inzetten en zo ongewenste wachttijden vermijden.

2. Beter rendement bij coldstore

Ook bij coldstoretoepassingen leveren lithium-ion batterijen een voordeel op. Waar loodzuurbatterijen bij vriestemperaturen aan capaciteitsverlies lijden, behouden Li-ion batterijen hun rendement en blijven ze tot -30°C perfect inzetbaar.

3. Geen schadelijke gassen of zuren

En misschien nog wel het belangrijkste voordeel: doordat bij het opladen van lithium-ion batterijen geen gassen vrijkomen, zullen deze ook geen invloed uitoefenen op voedingsproducten of dranken. Bovendien kan bij Li-ionbatterijen geen zuur ontsnappen, zodat uw producten en uw medewerkers geen gevaar lopen.

Ontdek hier alles over lithium-ion of vraag vrijblijvend advies aan.

Het bericht 3 voordelen van lithium-ion batterijen in de voedingssector verscheen eerst op Professioneel magazine voor de Belgische levensmiddelen- of voedingsindustrie.

Vorig artikelEr is een deal!
Volgend artikelAllereerste puzzel die met NFT wordt verkocht, is van Gentse makelij⚡België scoort slecht in Europese lijst van populaire ondernemerssteden⚡Nieuwe (gratis) opleiding voor startende ondernemers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here