Plantaardige oplossingen om de voedings- en drankenindustrie te verbeteren

0
89

In 2020 is plantaardig producent Fooditive BV gegroeid tot een bedrijf dat een revolutie teweeg wil brengen in gezond eten. Door afval en groenten en fruit van lage kwaliteit te recycleren tot 100% natuurlijke producten, wordt een duurzame toekomst gecreëerd. Het begon allemaal met een man uit Jordanië, zijn haat voor afval en zijn behoefte aan verandering waren groot….

Oprichter en voedingswetenschapper Moayad Abushokhedim, die als kind in Jordanië met voedseltekorten te kampen had, wilde gezonde voeding creëren die voor iedereen toegankelijk is.

Moayad Abushokhedim

Als erkenning voor zijn streven naar succes in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie werd Abushokhedim uitgeroepen tot een van de Food100 2020, een prijs die wordt uitgereikt aan mensen die werken aan de overgang naar een duurzaam voedselsysteem. “Voor een jongen uit Jordanië zoals ik, die niet kan geloven dat hij zijn droom waarmaakt om de wereld te veranderen, betekent deze prijs dat als je ervan droomt, je het ook kunt. Het herinnert me eraan dat ik niet alleen sta in deze inspanning, omdat er veel andere mensen in de wereld zijn die geloven in het maken van een verschil.” (Abushokhedim)

Eerste product: een calorievrije zoetstof

Het eerste product van Fooditive, een calorievrije zoetstof op basis van appels en peren, was nog maar het begin. Sinds de lancering van de zoetstof heeft het bedrijf zijn creatieve productlijn uitgebreid met een verdikkingsmiddel op basis van bananenschillen, een bewaarmiddel op basis van wortelen en een emulgator op basis van aardappelextracten.

Foodvalley Champions Award

Fooditive’s innovatieve producten en de toewijding van het bedrijf om consumenten te geven wat ze verdienen, leidde ertoe dat het bedrijf genomineerd werd voor een 2020 Foodvalley Champions Award in de categorie Food & Health. Dit leidde tot een samenwerking met Frutco AG in Zwitserland. Samen zullen er via het Fooditive’s unieke fermentatieproces een zoetstof te produceren uit bananenreststromen, is de nieuwste stap van het bedrijf om de wereld groener en duurzamer te maken.Het nieuwe partnerschap met Frutco AG in Zwitserland, dat het unieke continue fermentatieproces van Fooditive zal gebruiken om een zoetstof te maken uit bananenafval, is de nieuwste stap van het bedrijf om de wereld groener en duurzamer te maken.

Als pioniers op het gebied van gezonde voeding hebben de acties van Fooditive ook de aandacht getrokken van Gary Clarke, voormalig managing director van Mars International Travel Retail. Met meer dan 20 jaar ervaring in de consumptiegoederenindustrie was Gary Clarke duidelijk: “De volgende stap was een partnerschap met Fooditive. Toen ik hoorde over de aanpak van Fooditive om een circulaire economie te ontwikkelen en beter voedsel voor u te produceren, wist ik dat ze voorop liepen in de evolutie van de voedingsindustrie. Ik geloof dat Fooditive de industrie naar een nieuwe toekomst voor voedsel kan leiden. Een toekomst die niet alleen goed is voor de mensen, maar ook goed voor de planeet. Als we dit kunnen opschalen, zal het een groot verschil maken,” voegde Clarke eraan toe.

Gezonde vetvervanger en vegan melk

Later dit jaar zal de onderneming meer informatie bekendmaken over haar pas gelanceerde producten: een gezonde vetvervanger en een veganistische melkformule. Dus kijk uit naar Fooditive. Nu Fooditive de steun heeft van nog meer toegewijde partners en is voorzien van betaalbare ingrediënten, reikt Fooditive de helpende hand en inspireert anderen om meer na te denken over wat ze eten.

Vorig artikelHadiel Holail Mohamed: “We moeten maatschappelijke meerwaarde centraal stellen in het economisch model van de toekomst”
Volgend artikelCSM Ingredients is nieuwe naam voor CSM Bakery Solutions

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here