Proeffabriek ‘Huis van de Chocolade’ opent najaar 2021 de deuren

0
110

Het nieuwe Huis van de chocolade bouwt Cargill in België omwille van de know-how die er in ons land bestaat op vlak van chocolade. Het complex, dat naast de bestaande chocoladeproductiefaciliteit van Cargill in Moeskroen wordt gebouwd, omvat een ultramodern chocolade-ervaringscentrum, een unieke proeffabriek, een sensorisch lab en een creatieve werkruimte voor het Europese R&D-team van de chocolade-ingenieurs”, aldus het bedrijf in een persbericht. “De proeffabriek zal in het najaar van 2021 haar deuren openen.”

In die proeffabriek kunnen de klanten allerlei testen uitvoeren. Het ervaringscentrum en sensorisch laboratorium zullen in januari 2022 operationeel zijn. Het nieuwe complex van 700 vierkante meter komt naast de huidige productiefaciliteit van het bedrijf in Moeskroen. “Er zullen geavanceerde technologieën worden toegepast om de ecologische voetafdruk te verkleinen, waaronder het gebruik van geothermische energie om het energieverbruik aanzienlijk te verminderen,” aldus de verklaring van het bedrijf. Innovatie staat centraal in dit nieuwe project van de onderneming, die van Moeskroen haar hoofdzetel voor de chocoladeproductie maakt. Dit “Huis van Chocolade” zal 10 nieuwe banen opleveren voor de inwoners van Moeskroen en zo de plaatselijke arbeidsmarkt een impuls geven.

The post Proeffabriek ‘Huis van de Chocolade’ opent najaar 2021 de deuren appeared first on B&B/P&P, Professioneel magazine voor de Belgische brood- en banketbakker, chocolatier, confiseur en ijsbereider.

Vorig artikelBewolkt met klein streepje zon tussendoor, maar nu nood aan garanties
Volgend artikelUNIZO noemt afronding Paaspauze “logisch” maar is zwaar ontgoocheld over nog maar eens uitstel voor andere sectoren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here