Joeri Vandekerkhove wint Dutch Pastry award

0
62

Onze landgenoot Joeri Vandekerkhove (27) is de winnaar van de Dutch Pastry Award 2021.
Hij haalde het op dinsdag 6 april in het Nederlandse Vlaardingen van vijf andere
deelnemers en mag zich meteen ook aspirant-lid van het Nederlands Patisserie Team
noemen. Hij is de tweede Belg die daarin slaagt.

Joeri Vandekerkhove tijdens de wedstrijd naast zijn groot sierstuk, met bovenaan de prachtige, antieke trein.

De productontwikkelaar en demonstrateur bij Deleye Products kaapte eerder
al tweemaal de tweede plaats weg bij de Wisseltrofee Georges Boute en sleepte op de
Dutch Pastry Award van 2013 de motivatieprijs in de wacht. Ditmaal
schiet hij de hoofdvogel af.

Zijn overwinning dankt hij onder meer aan zijn sierstuk waarmee hij het thema ‘Destination’ origineel invulde. Zijn kunststukje, gebaseerd op ‘The Polar Express’ oogstte veel lof bij de jury: “Er waren een paar showstukken die er echt uitsprongen en dat van de winnaar was echt super clean! Joeri mag echt trots zijn
op wat hij heeft neergezet”, luidde het namens de winnaar van de vorige editie Stefano
Van Leeuwen.

Voorbereiding

Joeri wist uit ervaring dat zijn deelname heel wat voorbereiding en inspanning zou kosten.Joeri: “Ik ben maanden bezig geweest met de voorbereiding. Toen ik het thema ‘Destination’ kende, wist ik meteen dat ik iets met een trein wilde creëren. “Ik ben de tweede Belg die de wedstrijd wint,” zegt Joeri trots. Een aangename overwinning, maar een die een bitterzoete nasmaak achterlaat. “Jurgen Willems heeft me veel geleerd. Hij was een goede vriend die stierf aan kanker. Het is goed dat ik nu in zijn voetsporen kan treden.”

Inspireren

Met zijn overwinning won Joeri een gouden medaille en de titel. Maar nog belangrijker vindt hij dat hij nu lid wordt van het Nederlandse banketbakkersteam. “Mijn hoofddoel was dat lidmaatschap en dat heb ik nu bereikt. Met het team hoop ik andere professionals in Nederland te inspireren met mijn passie.”


In het juninummer van B&B 2020 deelde Joeri een receptenfiche met onze lezers en
sprak hij ook over zijn loopbaan en ambitie.

Vorig artikelNieuwe bakkerij Lekkers van ‘t Laar in Zonderschot geopend
Volgend artikelDe Vlaamse eventsector in 2021: wanhoop, veerkracht, innovatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here