UNIZO voorzichtig optimistisch en opgelucht na afloop Overlegcomité: “Nu scrupuleurs hygiëneregels naleven”

0
141
Danny Van Assche,

UNIZO reageert voorzichtig optimistisch en opgelucht op het nieuws dat de bedrijven, winkels en contactberoepen die momenteel actief zijn dat ook kunnen blijven. “Het Overlegcomité heeft de koelbloedigheid bewaard waar we op gerekend hadden en dus geen ingrijpende maatregelen genomen waar er zich volgens de huidige coronacijfers weinig of geen problemen stellen”, zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO.

“Uiteraard delen we in de teleurstelling van de bedrijven en sectoren die hun perspectief op toegelaten buitenactiviteiten vanaf 1 april opnieuw uitgesteld zien”, gaat Danny Van Assche van UNIZO verder. “Voor hen en voor de sectoren die uitkijken naar hun heropening op 1 mei moeten we nu allemaal samen maximaal de basishygiëneregels scrupuleus naleven, zodat de pauzeknop zo snel mogelijk weer kan worden uitgezet en er geen nieuwe meer wordt ingedrukt. Ook voor de sectoren die momenteel al open zijn en dat maximaal moeten kunnen blijven, is die inspanning van levensbelang. Een nieuwe lockdown zou catastrofaal zijn voor onze economie en samenleving. We kunnen ons dat echt niet meer veroorloven”

“In dat verband onderschrijft UNIZO ook volmondig de oproep van het Overlegcomité om het verplichte telewerk, overal waar dat mogelijks is, maximaal op te volgen. We scharen ons ook achter de meer systematische invoering van sneltesten in die bedrijven en sectoren waar telewerk niet mogelijk is”, besluit Danny Van Assche. Hij roept evenwel tegelijk op om de vaccinatiesnelheid extra op te trekken. “Want alleen op die manier zullen we deze cirkel definitief kunnen doorbreken!”

Vorig artikelHoe kunt u uw idee beschermen?
Volgend artikelKmo’s: artificiële intelligentie (AI) een boost voor uw kmo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here