Corona-steunmaatregelen is een krachtig signaal dat overheid de ondernemers niet loslaat

0
303

UNIZO reageert uiterst positief op de door de federale regering aangekondigde verlenging van een belangrijke reeks corona-steunmaatregelen, zoals het systeem van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht en het overbruggingsrecht tot 30 juni, bovenop de eerder eveneens door UNIZO bepleite en al gerealiseerde verlenging van het bankenmoratorium en de Garantieregeling voor overbruggingskredieten.

“De regering geeft hier een krachtig signaal én gehoor aan onze actie ‘laat onze ondernemers niet los'”, zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. Ook de fiscale stimulans voor verhuurders die huur kwijtschelden aan ondernemers in moeilijkheden komt recht uit de UNIZO verlanglijst. “Hiermee wordt een een extra stimulans ingevoerd om gebruik te maken van de Vlaamse huurlening, waarvoor de goodwill van de verhuurder cruciaal is.”

UNIZO verwelkomt verder de eveneens door haar bepleite heractivering van de covid-tax shelter, waarbij particulieren met een belastingvermindering worden gestimuleerd om rechtstreeks nieuwe aandelen te kopen van kleine vennootschappen waarvan de omzet door corona met minstens 30% is gedaald. “Dit is een belangrijk instrument om de liquiditeitsnood bij onze kmo’s te milderen”, weet Danny Van Assche.

Minstens even belangrijk zijn voor UNIZO de specifieke maatregelen voor de zwaarst getroffen sectoren, waaronder de vrijstelling van FAVV-heffing voor de horeca en de vermindering van de patronale bijdrage voor de event- en cultuursector. Plus ook de compensatie voor artiesten die heel wat auteursrechten misten. “Nu die – terechte – compensatie er is, bepleiten we vanuit UNIZO wel andermaal een rechtvaardige pro rata kwijtschelding van de Unisono-facturen voor verplicht gesloten sectoren, die tijdens die sluiting geen noot muziek in hun zaak hebben gespeeld of nog altijd niet spelen”, besluit Danny Van Assche“Veel van die bedrijven draaien overigens tot op vandaag nog altijd nul euro omzet.”

Vorig artikel190 beroepen op knelpuntberoepenlijst 2021
Volgend artikelNieuwe maatregelen voor tewerkstelling van buitenlands toptalent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here