Dubbel overbruggingsrecht verlengd in februari

0
273

De afgelopen dagen hadden veel zelfstandigen hun bezorgdheid geuit over het feit dat het dubbel overbruggingsrecht na 31 januari zal verdwijnen.

De ministerraad heeft nu het voorontwerp van wet tot verlenging van het dubbel overbruggingsrecht in februari goedgekeurd. De voorwaarden voor deze steun blijven dezelfde.

Concreet betekent dit dat zelfstandigen, die hun activiteit verplicht moeten onderbreken, blijven recht hebben op de dubbele uitkering (3.228,20 euro voor een zelfstandige met gezinslast en 2.583,38 euro voor een alleenstaande zelfstandige). Daarnaast kan dit dubbel overbruggingsrecht worden gecumuleerd met de take-away en click&collect.

Voor alle andere zelfstandigen die actief zijn, maar economisch getroffen worden door de COVID-19-crisis, blijven de voorwaarden voor de toekenning van een overbruggingsrecht in februari dezelfde als in januari: zij moeten een omzetdaling van 40% aantonen tijdens de kalendermaand die voorafgaat aan de maand waarvoor de financiële uitkering wordt aangevraagd, in vergelijking met dezelfde kalendermaand van het referentiejaar 2019 (tweede pijler nieuwe regeling). Deze steun bedraagt 1.614,10 euro met gezinslast en 1.291,69 euro voor een alleenstaande.

Vorig artikel1000 bedrijven krijgen ondersteuning via financieringsinstrumenten
Volgend artikelVerlenging doelgroepvermindering eerste aanwerving vanaf 2021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here