België duurste van de Europese klas inzake telecommunicatie

0
189

Test Aankoop dringt aan op meer concurrentie

Gisteren raakte bekend dat post- en telecommunicatiediensten in België een stuk duurder zijn dan in andere Europese landen. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, een directoraat-generaal van de Europese Unie, belast met het opmaken van statistieken dat prijsobservaties deed voor 2019. Als nummer 1 van de klas gerangschikt van duur naar goedkoop, is ons Land  gemiddeld 76 procent prijziger dan dan het Europees gemiddelde. Griekenland en Ierland vervolledigen de top drie, helemaal onderaan het spectrum vinden we Polen en Roemenië terug.  De vergelijking heeft betrekking op ­telecommunicatie, zowel mobiel als via vaste lijn, internettoegang en postdiensten. Vooral telecom is duur in ons land. Test Aankoop dringt eens te meer aan op meer concurrentie op de markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here