Zoekmachine Belondo geeft Belgische ondernemers duwtje in de rug

0
401

Naar aanleiding van de Covid-19 crisis heeft een internetondernemer uit Deurne de zoekmachine Belondo opgericht met als doel de Belgische ondernemers een gezamenlijk platform te bieden. Wie hier zoekt, krijgt enkel resultaten van webshops die bijdragen aan de Belgische economie.

´Koop lokaal.´Het waren de woorden van Wouter Torfs, de CEO van Schoenen Torfs, na de eerste lockdown en het inspireerde een internetondernemer uit Deurne om meteen aan de slag te gaan. Jerry Vandyck is niet aan zijn proefstuk toe en richtte al onder meer Affiweb op en delaatsteminuut.be, een website met het last minute aanbod van de grootste Belgische touroperators die jaarlijks door meer dan 100.000 Belgen wordt gebruikt. Toen de Covid-19 crisis ook de reissector in het slop duwde en dus ook zijn eigen onderneming bleef hij niet bij de pakken zitten en begon hij aan een nieuwe uitdaging. ´Wie via Belondo zoekt, krijgt enkel resultaten van webshops die ook effectief bijdragen aan de Belgische economie.´, aldus Vandyck. Op die manier probeert hij Belgische ondernemers een duwtje in de rug te geven en hoopt hij dat ze zo het hoofd kunnen bieden aan multinationals die de Belgische markt domineren. ´Wie nu online op zoek gaat naar een product komt 9 op de 10 keer uit bij een buitenlandse speler., zo stelt hij. Vooral internetgiganten als Bol.com, Alibaba en Zalando zijn grote spelers wanneer het gaat om online aankopen van Belgen. Dat terwijl hun inkomsten vooral buitenlandse economieën spijzen.

Meer dan 1500 Belgische webshops

Momenteel zoek je op Belondo nu al in meer dan 1500 Belgische webshops. Schoenen, keramiek, gadgets, kinderkleding, babyspulletjes, wijnpakketten, … voor zowat elke niche is er tegenwoordig wel een Belgische webshop op te vinden. ´Tijdens de ontwikkeling van de site was ik vaak verbaasd over welke mooie webshops en initiatieven er zijn op eigen bodem.´, aldus Vandyck. ´Laten we zeker hen ook steunen door voortaan lokaal te kopen. Misschien is dat één van de goede voornemens die wij als Belgen kunnen maken voor 2021. Voortaan lokaal kopen en zo onze economie er weer samen bovenop helpen na een toch wel heel moeilijk jaar.´

Belgische webshops die nog niet te vinden zijn op Belondo kunnen trouwens gratis hun webshop toevoegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here