Wintersolden starten op 4 januari 2021

0
392

De wintersolden starten op maandag 4 januari 2021, niet op zaterdag 2 januari. Dat maakte minister van Economie Jean-Pierre Dermagne dinsdag bekend. Door de koopjesperiode op een weekdag te laten beginnen, wordt de grote drukte mogelijk vermeden.

Normaal gezien starten de wintersolden altijd op een zaterdag, in 2021 zou dat op 2 januari zijn. Om de grote drukte op een weekenddag te vermijden, is ervoor geopteerd om de winterkoopjes dit jaar te laten starten op maandag 4 januari. 

De traditionele sperperiode voorafgaand aan de solden gaat woensdag ook gewoon van start. In die periode is het voor handelaars verboden om kortingen aan te kondigen op kleding, schoenen en lederwaren. Omdat de solden dit jaar een paar dagen later starten, is ook de sperperiode dus iets langer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here