Steden en gemeenten: “Laat ook in 2021 lokale fiscale lasten vallen en betaal sneller jullie facturen”

0
208
Geert Deman, KMO-INFO

KMO-INFO roept de steden en gemeenten op om de betaling van alle gemeentelijke belastingen uit te stellen, te wachten met het sturen naar facturen naar het lokale bedrijfsleven, en zelf facturen van ondernemers zo snel mogelijk te betalen. “Op die manier de lokale politiek ook de lokale handelaars  helpen het hoofd boven water te houden tijdens de coronacrisis. Op eigen initiatief nemen gemeenten deze stap al, maar vaak ging het om een tijdelijke matregel enkel voor 2020, zegt Geert Deman, nationaal voorzitter KMO-INFO. Ook in 2021 moeten steden en gemeenten hun lokale handelaars helpen. Niet alleen met fiscale uitstel maar zelfs door het schrappen van die lokale lasten zowel voor 2020 als voor 2021”.

Gemeenten zouden zogenaamde toeristenbelasting, reclamebelasting, terrastaksen en andere moeten uitstellen of schrappen. KMO-INFO en ook andere middenstandsorganisaties wijzen al maanden op het belang van het lokale bedrijfsleven en culturele instellingen voor steden en gemeenten. Zij zorgen voor werkgelegenheid, sponsoring, toerisme en een levendig en bruisend centrum. ‘Bovendien is de lokale handel cruciaal voor het behoud van onze welvaart en steunen lokale ondernemers jaarlijks met meer dan 1 miljard euro lokale maatschappelijke doelen.’ KMO-INFO roept nogmaals de steden en gemeenten dan ook op om aanbestedingen en opdrachten zoveel mogelijk door te laten gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here