Staking voorlopig afgewend na akkoord bij Carrefour Mestdagh

0
21

De vakbonden en de directie van Carrefour-franchisenemer Groupe Mestdagh zijn dinsdagnacht tot een akkoord gekomen, na het uitbreken van een staking afgelopen vrijdag en zaterdag.

Vorige week waren er in een veertigtal geïntegreerde winkels van Carrefour Market Groupe Mestdagh spontane stakingen uitgebroken nadat overleg over de hoge werkdruk niet tot een akkoord had geleid. Vrijdag en ook zaterdag bleven de Waalse en Brusselse winkels dicht. De medewerkers klagen over de hoge werkdruk, een teveel aan tijdelijke werkkrachten, een gebrekkige werkorganisatie en een gebrek aan vliegende ploegen om winkels met personeelstekorten uit de nood te helpen.
 

Nieuw overleg heeft uiteindelijk dinsdagnacht tot een akkoord geleid, melden de vakbonden nu aan Belga. De inhoud van dat akkoord wordt woensdagmiddag aan de medewerkers voorgelegd. De vakbonden CNE en SETCa ondersteunen alvast de voorstellen. Het akkoord is niet perfect, maar zou voor het komende kwartaal toch wat meer werkuren per winkel voorzien en ook het omzetten van een aantal tijdelijke naar vaste contracten. Ook op het vlak van opleidingen is er vooruitgang geboekt, melden de vakbonden aan La Libre. Maar ze blijven wantrouwig: “De stakingsaanzegging is enkel opgeschort”, klinkt het.

Vorig artikelCarrefour opent hi-tech contactloze winkel in Parijs
Volgend artikelGroen of goed, als het maar geen Black Friday is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here