Persbericht: Previder zet volgende stap in groei met overname Unified

0
37

Hengelo/Utrecht Previder, dochteronderneming van Odin Groep, breidt uit met de overname van Unified, de specialist in managed IT services voor de woningcorporatiemarkt. De overname van Unified past in de groeistrategie van Previder waarbij zowel portfolioverbreding, marktspecialisatie als geografische uitbreiding wordt gerealiseerd. Met de overname bundelt Previder vele jaren aan ervaring en deskundigheid op het gebied van IT in de woningcorporatiesector en creëert het een sterke basis om haar dienstverlening als kennispartner voor woningcorporaties verder uit te breiden. Unified gaat als onderdeel binnen Previder verder onder de naam Previder Corporaties en wordt daarmee marktleider op het gebied van managed IT services in de sector. De directe aansturing van Previder Corporaties blijft in handen van Unified-directeur Stephan Derksen. Met de overname van Unified wordt ook het bedrijf Integrated Works, certified Premier Partner van Cisco met specialisaties in cybersecurity, enterprise networking, collaboration en Internet of Things, onderdeel van Previder.

Na de eerdere toevoegingen van Platani en Pimarox zorgt deze overname ervoor dat Previder met een team van ruim 300 professionals is uitgegroeid tot een vooraanstaande managed service provider met vestigingen in Hengelo, Vianen, Utrecht en Nieuw Vennep.  

Tim Timmerman, algemeen directeur Previder: “We geloven sterk in het leveren van toegevoegde waarde door marktspecifieke deskundigheid. Door deze overname realiseren we naast verticale specialisaties in de zorg, het bedrijfsleven en bij de overheid ook een sterke positie in de woningcorporatiesector. Previder is hiermee dé kennis- en IT partner als het gaat om managed IT services, IT outsourcing en datacenterdiensten in deze markt. Onze ambitie is om de Nederlandse woningcorporaties te faciliteren in hun digitale transformatie.”  

Bart van Mierlo, founder van Unified Groep: “De samenvoeging is een goede stap voor ons. We zien in Previder een mooi bedrijf om de continuïteit te borgen en de ontwikkelingsmogelijkheden voor onze IT’ers te ondersteunen. Daarnaast hebben we meer investeringsmogelijkheden, kunnen we klanten nog beter bedienen en verbreden we ons dienstenportfolio. De schaalgrootte van Previder en Odin Groep is op vele vlakken aantrekkelijk voor onze medewerkers en klanten.” 

Contactpersoon voor de pers: Tim Timmerman, algemeen directeur Previder: 088 – 332 3333

—–

Noot voor redactie, niet ter publicatie

Over Previder

Previder levert managed IT-diensten van werkplek tot in de cloud en is in 30 jaar uitgegroeid tot een onmisbare schakel in de Nederlandse digitale economie. Met eigen datacenters en een breed aanbod van producten en diensten staat Previder voor kwaliteit, een persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen. Hierdoor is het bedrijf een sterke samenwerkingspartner voor zorg, woningcorporaties, overheid, bedrijfsleven en de IT-sector.

Meer informatie: www.previder.nl.

Over Unified

Unified is in 2004 opgericht en levert managed IT services voor Nederlandse woningcorporaties, (semi-) publieke instellingen en commerciële organisaties. Met eigen Tier 3+ datacenters en een sterk team van IT specialisten ontzorgt Unified organisaties die een transitie maken naar de cloud, maar ook afhankelijk zijn van legacy applicaties en strenge compliance normen. De organisatie levert met Unified 365 een moderne werkplekoplossing die veilig tijd- en plaatsonafhankelijk werken mogelijk maakt. Bovendien biedt Unified maximale continuïteit met het aanbod van eerstelijns support en beheerdiensten voor uitwijk, storage, backup en recovery.

Aanvullende afbeeldingen

Aanvullende afbeeldingen van Previder en Tim Timmerman, algemeen directeur Previder, ter ondersteuning van het persbericht.

Vorig artikelPersbericht: Kaspersky Hybrid Cloud Security verbetert bescherming voor Linux en levert beveiligingsbeheer ‘as-a-Service’
Volgend artikelPersbericht: Goed ontwerp van mobiele apparatuur belangrijk om optimaal met geavanceerde software te werken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here