Persbericht: NTT lanceert eerste wereldwijd beschikbare private 5G-Network-as-a-Service-platform

0
28

NTT’s private 5G-platform biedt volledig end-to-end beheer en service-creatie met wereldwijd inzicht. Zo is er minder frictie en is een betere ROI mogelijk.
Bedrijven kunnen het platform inzetten om hun bedrijfsvoering opnieuw vorm te geven. Dat gaat verder dan het netwerk. Het platform biedt ook security, applicatieontwikkeling en integratie van kernactiviteiten. Zo komen geautomatiseerde, intelligente technologieën beschikbaar die de bedrijfsresultaten verbeteren en nieuwe ervaringen mogelijk maken.
Shahid Ahmed is benoemd als executive vice president New Ventures and Innovation om het private 5G-serviceportfolio uit te bouwen en samenwerking in het ecosysteem te stimuleren
Barneveld – NTT lanceert zijn private 5G-platform. Dit is het eerste wereldwijd beschikbare private LTE/5G Network-as-a-Service-platform (NaaS). Met een complete end-to-end dienstenstack – die verder gaat dan alleen het netwerk – helpt het platform CIO’s en Chief Digital Officers de voordelen te halen uit private 5G. Zij kunnen hiermee businessproblemen oplossen en blijven innoveren.

Het private 5G-platform van NTT maakt gebruik van design thinking-principes om beveiliging en privacy by design te integreren, met prestatie- en kostenvoordelen en een duidelijke ROI. Het platform draait op een cloud-native architectuur en is beschikbaar via de cloud, on-premises of aan de edge. Het private 5G-platform van NTT is vooraf geïntegreerd met toonaangevende netwerk- en softwarepartners, waardoor ondernemingen hun netwerk flexibel kunnen beveiligen, schalen en segmenteren. Met Celona’s MicroSlicing™-technologie, waarvoor patent is aangevraagd, stelt NTT’s private 5G-platform bedrijfskritische apps in staat om de voordelen van private 5G te benutten.

Het aandrijven van de digitale transformatie van ondernemingen met cloudgebaseerde kostenvoordelen en automatisering vormt de kern van NTT’s visie op private 5G. NTT is gericht op het stimuleren van de wereldwijde versnelling van private 5G om te voldoen aan de snel evoluerende behoeften van ondernemingen in verschillende sectoren, waaronder de automobielindustrie, de productiesector, de gezondheidszorg en de retail. Doel is een om een optimale afstemming van gegevens, connectiviteit, beveiliging en communicatie te creëren. NTT is de enige provider die een wereldwijd netwerk van topkwaliteit, diepgaande verticale expertise en een volledige reeks applicatie-ontwikkelings- en beheermogelijkheden biedt.

NTT heeft Shahid Ahmed, een ervaren leider in de draadloze industrie, aangesteld als EVP van New Ventures and Innovation om het private 5G-serviceportfolio te ontwikkelen, de resultaten van digitale transformatie voor klanten te stimuleren en de samenwerking tussen ecosystemen te verdiepen. Shahid brengt meer dan 25 jaar technologische ervaring mee, gericht op bedrijfstransformatie. Hij vervulde belangrijke leiderschapsrollen bij Accenture, PricewaterhouseCoopers en Sprint. Daarnaast is hij benoemd tot adviseur van de United States Federal Communications Commission (FCC).

“Wereldwijde ondernemingen zijn op zoek naar één enkele private 5G-oplossing om in meerdere landen te implementeren. Ze hebben één echt privénetwerk, één verantwoordingspunt, één beheerplatform en één oplossingspartner nodig die alle belangrijke frictie in de hele wereldwijde voetafdruk van de onderneming elimineert”, zegt Shahid Ahmed. “NTT Private 5G-aanbod ondersteunt de eisen van CXO’s out of the box, met een duidelijke roadmap om door te gaan met het ontwikkelen van innovatieve 5G-oplossingen.”

“De private 5G-technologie heeft de potentie om de manier waarop ondernemingen digitale transformatie aansturen fundamenteel te veranderen,” zegt Ghassan Abdo, Research Vice President van IDC. “NTT heeft een uitstekend track record in het focussen op de breedte van de dienstverlening. De mogelijkheden van NTT P5G gaan veel verder dan basisconnectiviteit om een uitgebreide suite van diensten aan te bieden gericht op belangrijke bedrijfsresultaten.”

Om het private 5G-aanbod verdere te versnellen, biedt NTT-onderdeel NTT DATA open en gevirtualiseerde 5G-oplossingen gericht op B2B en B2B2X om de digitale ervaring van ondernemingen te ondersteunen, in samenwerking met telecomcarriers en onafhankelijk. De alomvattende aanpak stelt NTT Group in staat om toegevoegde waarde te bieden.

“Naarmate data en mobiliteit belangrijker worden voor de bedrijfsvoering, zal 5G bedrijven in staat stellen hun bedrijfsvoering opnieuw uit te vinden. Met hogere snelheden en meer data zal 5G de vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie, automatisering en IoT mogelijk maken”, zegt Eric Clark, Chief Digital and Strategy Officer bij NTT Data Services North America. “Hoe een bedrijf die gegevens in realtime verzamelt, opslaat en gebruikt, is van cruciaal belang voor zijn succes, en NTT is goed gepositioneerd om onze klanten op deze reis te begeleiden.”

Kijk voor meer informatie over private 5G op: https://hello.global.ntt/private5g

Over NTT Ltd.

NTT Ltd. is een toonaangevende wereldwijd opererende technologiedienstverlener. Wij werken samen met organisaties van over de hele wereld om met intelligente technologieoplossingen resultaten vorm te geven en te bereiken. Bij ons staat intelligent voor data-driven, verbonden, digitaal en veilig. Als wereldwijde ICT-leverancier hebben we meer dan 40.000 mensen in dienst in een diverse en dynamische werkomgeving in 57 landen. We doen zaken in 73 landen en leveren diensten in meer dan 200 landen en regio’s. Together we enable the connected future.

Vorig artikelPersbericht: Wisse Kommunikatie levert nieuwe EMEA-voorzitter Worldcom Public Relations Group
Volgend artikelPersbericht: Youbahn schakelt Marcommit in voor bouwen aan autoriteitspositie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here