Persbericht: KnowBe4 publiceert nieuw whitepaper over ‘The Root Causes of Ransomware’

0
20

Utrecht, 12 augustus 2021KnowBe4, leverancier van ’s werelds meest uitgebreide platform voor security awareness en phishing-simulaties, publiceert een nieuwe whitepaper ‘The Root Causes of Ransomware’, die is geschreven door de internationaal befaamde en data driven auteur Roger Grimes.

Deze whitepaper behandelt de meest gebruikte root exploit-methodes die door ransomware worden ingezet om toegang te krijgen tot de meeste omgevingen. Het bestrijden van ransomware betekent het identificeren en mitigeren van hoe ransomware, en andere malware en hackers, de eerste stap binnen de omgeving van een organisatie zet. Sinds de start van het computertijdperk zijn er namelijk twee belangrijke root cause-methodes ingezet voor het overgrote merendeel van kwaadaardige inbraken in apparaten en organisaties. Dit zijn social engineering en ongepatchte software. Organisaties die serieus werk willen maken van de strijd tegen ransomware moeten zich daarom concentreren op deze twee zaken en voegen daar idealiter mitigatie tegen RDP en aanvallen, waarbij wachtwoorden worden geraden, aan toe.

“Wat cybersecurity-professionals zich moeten realiseren is dat de sleutel tot het mitigeren van ransomware ligt in het begrijpen dat ransomware niet het echte probleem is. Het gaat om de uitkomst van het onderliggende probleem”, zegt Roger Grimes. “Het echte probleem is dat ransomware in eerste plaats toegang tot de omgeving van een organisatie heeft gekregen, volledige toegang heeft weten te bemachtigen en zich heeft kunnen verspreiden. Tot we meer focus hebben op en geld besteden aan deze zogenaamde ‘top root causes’, zal ransomware een serieuze uitdaging blijven.”

Emsisoft geeft aan dat alleen al in 2020 wereldwijd 18 miljard dollar aan losgeld is betaald en dat de totale kosten in de honderden miljarden dollars liepen. Cybersecurity Ventures zegt dat ransomware in 2021 zeker 20 miljard dollar gaat kosten en dat dit bedrag in 2031 zelfs is opgelopen tot 256 miljard dollar.

De ‘The Root Causes of Ransomware’ whitepaper is te downloaden via de volgende link: https://info.knowbe4.com/wp-root-causes-ransomware.

Voor meer informatie

Whizpr

Paul Maris / Willem Roosjen

E-mail: knowbe4@whizpr.nl

Tel: 0317 – 410483

KnowBe4

Jelle Wieringa

E-mail: jellew@knowbe4.com

Tel: 06-11629696

Over KnowBe4
KnowBe4, leverancier van ’s werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing, wordt wereldwijd door meer dan 30.000 organisaties gebruikt. KnowBe4 is opgericht door IT- en data security-specialist Stu Sjouwerman en helpt organisaties het menselijke element van security aan te pakken. Dit doet het door het bewustzijn over ransomware, CEO-fraude en andere social engineering-tactieken te vergroten door middel van een nieuwe benadering van awarenesstrainingen over security. Kevin Mitnick, een internationaal erkende cybersecurity-specialist en Chief Hacking Officer van KnowBe4, hielp bij het ontwikkelen van de KnowBe4-training op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering-tactieken. Tienduizenden organisaties vertrouwen op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als de laatste verdedigingslinie.

Vorig artikelPersbericht: Bijna 1 op 10 bedrijven ziet sanctielijst niet als belemmering om zaken te doen
Volgend artikelPersbericht: Barracuda Networks benoemt Hatem Naguib tot CEO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here