Mathieu Eyckmans naar internationale finale Gelato Festival

0
11

Op 13 en 14 juli vond in Bologna een belangrijke voorronde plaats voor de Gelato Festival World Masters. De organisatie gaat op zoek naar de beste ijssmaken van de wereld. Onder de Belgische kandidaten ging Mathieu Eyckmans tijdens de voorrondes met de overwinning lopen.

Tijdens de voorronde voor ‘Rest of Europe & Mediterranean’ kwamen vijf Belgische ijsbereiders in actie: Sylvester Schatteman en Roberto Guastamacchia (Gelateria Bazalia in Bazel), Mathieu Eyckmans (Oyya in Brugge), Rob Proost (Barijs in Lichtaart), Gagnez Van Houcke (Gelati Van Houcke in Bornem) en Fabio Marasati (La Gourmand’ice in Polleur).

Finale december 2021

Het was Mathieu Eyckmans die met de overwinning ging lopen. Hij verraste de jury met een romig, hartig ijsje van gorgonzolakaas en een zoete vijgencoulis. Dankzij zijn overwinning stroomt Eyckmans door naar de internationale finale van het Gelato Festival in december 2021.

Vorig artikelDeze jonge ondernemers willen kinderen spelenderwijs meer groenten en fruit doen eten: “Onze maaltijdbox is geen einddoel maar een middel”
Volgend artikelZara lijkt volledig hersteld van corona

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here