Marks & Spencer in het vizier van investeringsgroep Apollo

0
28

De investeringsgroep Apollo Global Management overweegt warenhuisketen Marks & Spencer over te nemen. De kwakkelende Britse keten zou, volgens Apollo, een koopje zijn dat momenteel wordt ondergewaardeerd.

Fan van Ocado

Investeerdersgroep Apollo zint mogelijk op een overname van de Britse retailer Marks & Spencer. Die keten heeft het al jaren moeilijk, vooral door terugvallende non-foodverkopen, maar wordt op de beurs volgens Apollo toch te streng afgestraft. Met name de joint venture die M&S heeft met Ocado is ondergewaardeerd, klinkt het tegenover Bloomberg.

Ocado is een specialist in onlineboodschappen, die zorgt voor een snelle en efficiënte levering van online bestelde voeding met dank aan volledig gerobotiseerde magazijnen. Zijn technologie levert Ocado ook aan andere retailers, waaronder de Amerikaanse supermarktketen Kroger.

Vierde poging

Apollo is al langer fan van Ocado: de investeerder kocht in 2019 de helft van alle aandelen voor 750 miljoen pond. Nu lijkt ook moederbedrijf Marks & Spencer in het vizier te komen. Apollo noemt het bedrijf een koopje. Alleen al door de geruchten in de Britse zondagskrant, is de beurswaardering van M&S weliswaar de hoogte in geschoten, wat de keten mogelijk op slag minder interessant maakt. 

In ieder geval is Apollo op overnamekoers. Eerder probeerde de investeerder de Britse supermarktketen Asda over te nemen, maar daar ging concurrerend investeringsbedrijf TDR uiteindelijk mee aan de haal, samen met ondernemersfamilie Issa. Ook gesprekken om mee supermarktketen Morrisons over te nemen, draaide op niks uit. Apollo zou recent zelfs nog een bod op Sainsbury’s hebben overwogen.

Vorig artikelBol.com verwacht explosieve groei partnerverkopers
Volgend artikelNog meer sociale onrust in supermarkten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here