Eén op vier Belgen vindt loon niét belangrijkste motivatiebron

0
16

Uit een studie van Partena Professional blijkt dat 25 procent van de Belgen niét het loon als de belangrijkste motivator beschouwt. Op nummer één prijkt met 48 procent de inhoud van het (dagelijkse) werk. “Het is belangrijk te werken op alle elementen om talenten te motiveren en aan boord te houden”, aldus David Gerin, business development manager bij Partena Professional. “Loon kan uiteraard op korte termijn een impact hebben op de motivatie en tevredenheid op het werk, maar zal op middellange en lange termijn weinig impact hebben op de retentie en het welbevinden van de werknemer.”

“Hoewel telewerk definitief zijn intrede heeft gedaan in het dagelijks leven van veel werknemers, beschouwt slechts één Belg op drie dit als een belangrijke bron van motivatie op het werk”, gaat David Gerin verder. “Eén Belg op twee daarentegen beschouwt flexibiliteit op het werk, in alle aspecten, als essentieel voor zijn motivatie. Ook doorgroeimogelijkheden blijven heel belangrijk voor de motivatie van werknemers in België.”

Bron: Bloovi

Vorig artikel“Shoppers hebben niet altijd een boodschap aan retailtheater” (Torben Valsted, TV Consult)
Volgend artikelDeze jonge ondernemers willen kinderen spelenderwijs meer groenten en fruit doen eten: “Onze maaltijdbox is geen einddoel maar een middel”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here