De class-action procedure van NSZ tegen Unisono gaat door

0
373

NSZ en Unisono/Sabam zijn dinsdag opgeroepen door de rechtbank van koophandel te Brussel. Deze oproeping  vond plaats in het kader van de class action-procedure die door NSZ in overleg met beroepsfederatie Horeca Brussel was opgestart tegen Unisono

In het kader van deze oproeping door  de rechter zijn beide partijen overeengekomen een bemiddeling te organiseren. Deze zal plaatsvinden in de maand februari. Indien aan het einde van de bemiddelingsprocedure geen overeenstemming is bereikt, zal de rechter beslissen over de ontvankelijkheid van  de procedure aan het einde van de in maart geplande pleidooien.
Het initiatief van NSZ, gesteund door de Brusselse horecafederatie, om via een “class action” juridische stappen te ondernemen tegen Unisono/Sabam, sluit aan bij de logica van “alleen betalen voor wat je gebruikt”. ” NSZ wil met deze actie  zelfstandigen en kmo’s  helpen uit de zogenaamde niet-essentiële sectoren, die gedwongen waren hun deuren maandenlang te sluiten en  ondanks deze sluiting  hun factuur van Sabam in de bus kregen om te betalen terwijl zij gesloten waren. De door Unisono/Sabam aangeboden kortingen waren onvoldoende gezien het omzetverlies dat al deze restaurants, cafés, kappers en bowlingbanen hebben geleden.
NSZ is verheugd over de procedure van bemiddeling om tot een minnelijke schikking te komen voor de ondernemingsrechtbank. “Wij hopen van harte dat deze bemiddeling onder gerechtelijk toezicht zal bijdragen tot het vinden van een overeenkomst ten gunste van alle benadeelde zelfstandigen en kmo’s”, vervolgt NSZ. “Mocht dit echter mislukken, dan zal de gerechtelijke procedure worden voortgezet overeenkomstig de tijdslijn die is uitgestippeld door de rechtbank”, besluit  NSZ.

Vorig artikelGraag duidelijkheid en praktijkafstemming rond Omnibusrichtlijn
Volgend artikelMarkt voor tweedehands auto’s in België 2021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in