Dan toch winkelen zonder afspraak

0
22

Nederlandse winkeliers halen opgelucht adem: ook niet-essentiële winkels mogen vanaf zaterdag gewoon weer open, zonder afspraak maar met afstandsregels. Eerder was er sprake van een (gedeeltelijke) heropening op afspraak.

Voor de Nederlandse detailhandel is de lockdown voorbij. Zaterdag mogen alle winkels de deuren weer openen. Wel worden er beperkingen gezet op het aantal klanten per vierkante meter. Alle winkels moeten ook vervroegd sluiten om 17.00 uur.

Donderdag werd nochtans gelekt dat niet-essentiële winkels alleenn op afspraak zouden mogen werken, maar op die beslissing kwam het kabinet uiteindelijk terug. Ondernemers en hun belangenbehartigers kantten zich sterk tegen deze maatregel en de druk om de lockdown (sinds 19 december) op te heffen was groot.

In verschillende gemeenten dreigden winkeliers ermee de deuren toch gewoon te openen. Verschillende ketens, waaronder Ziengs en Scapino, kondigden aan zelfs nationaal te heropenen in alle steden en gemeenten waar de lokale overheid een oogje zou dichtknijpen. En dat werden er steeds meer: in het Zuid-Nederlandse dorp Valkenburg waren de winkels vandaag alweer open.

Vorig artikelLege rekken bij Mere in Engeland
Volgend artikelRobbrecht De Baets, nieuwe managing director bij Zeelandia in Zierikzee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here