Investeringsmaatschappij Mar Coucke participeert in parking-app voor truckers

0
29

Elke dag zoeken 400.000 truckers in Europa naar een veilige parkeerplaats voor hun tientonner. Sinds deze maand kunnen ze daarvoor een beroep doen op de app van de Belgische start-up OTRA, wat staat voor ‘On The Road Again’. Het bedrijf brengt alle geschikte snelwegparkings in kaart zodat gebruikers van de app in realtime hun plek kunnen reserveren en ook op voorhand betalen. Een combinatie van booking.com en Waze, maar dan voor vrachtwagenchauffeurs.

In navolging van Participatiemaatschappij Vlaanderen PMV brengt nu ook Alychlo, het investeringsbedrijf van Marc Coucke vers kapitaal in het bedrijf. Over de hoogte van het bedrag wil niemand iets kwijt. Wat we wel weten, is dat Alychlo voor 30% aandeelhouder wordt en PMV voor 17%. De resterende aandelen blijven in handen van het oprichtersduo Sven Bols (CEO) en Isabel Corne (CFO), die daarmee ook meerderheidsaandeelhouder blijven.

Hun verdienmodel zit in de commissies die OTRA vraagt aan de truckstops en transportbedrijven die gebruik maken van het platform. Op dit moment is enkel Truckstop 26bis in Heusden-Zolder aangesloten maar tegen eind dit jaar wordt gestreefd naar 34 truckparkings en 50 transportbedrijven. Tegen eind 2022 is het streefdoel: 50 parkings en 100 bedrijven die gebruik maken van het systeem.

Voor Alychlo is het de zoveelste investering op zeer korte tijd, na eerdere participaties in onder meer luxejachtenproducent The Italian Sea Group en het Leuvense ’uitvindersbedrijf’ Comate.

Bron: Bloovi

Vorig artikelIerland wil zijn rundvlees voortaan ook naar China exporteren
Volgend artikelLeveranciers van maaltijdboxen beleven gouden tijden: wereldwijde markt van maaltijdboxen geraamd op 8,5 miljard euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here