Take-away, voortaan ook voor de patisserie van Cédric Grolet

0
54

Cédric Grolet – misschien wel de bekendste patissier ter wereld – biedt zijn patisserie voortaan via een meeneem-formule aan. Sedert 20 april kan je nu langs de kant van de rue de Castiglione in Parijs ook het paradijs voor fijnproevers van patisserie binnendringen en gebak van Cédric Grolet aankopen. Voorheen kon het enkel via Hotel Le Meurice of restaurant Le Dali en daar moest je veel centen voor veil hebben.

De winkel is volgens Parijse standaarden vrij groot en meet 30m2. Alles is op en top verzorgd door het architectenbureau Ciguë. Daarbij werd blauwsteen uit Henegouwen gebruikt en de kasten werden uit geëmailleerd materiaal gevormd. Er is geen koeltoonbank, wél wordt elk gebakje onder een glazen stolp geplaatst. Uniciteit heeft zijn prijs en vraagt om eer!

Cédric Grolet heeft vijf jaar bij Fauchon gestudeerd en is in 2011 bij Hotel Le Meurice begonnen werken. Sindsdien heeft de patissier met meer dan 840.000 Instagram-volgers meerdere prijzen ontvangen van zijn vakgenoten, gidsen en de algemene pers, tot en met de titel van beste restaurant-patissier ter wereld, door de vereniging Les Grandes Tables du Monde (New York – 2017). Toeristen uit alle hoeken van de wereld komen naar de Rue de Rivoli om zijn gebak te proeven. Het ziet er technisch eenvoudig uit, maar eigenlijk gaat het om bijzonder moeilijke en unieke creaties. Zijn trompe l’oeil-vruchten zijn het meest gekend.

Trompe l’oeil-vruchten

Grolet maakt samen met zijn team vijf unieke gebakjes per week voor de take-away-afdeling. Die zijn anders dan wat in het restaurant wordt aangeboden. De prijzen zijn niet die van de Dali, maar toch behoorlijk duur.

In een tweede stadium zal je ook op bestelling groter gebak – voor meerdere personen – kunnen bestellen.

Beelden: Instagram Cedric Grolet en websiteCiguë

The post Take-away, voortaan ook voor de patisserie van Cédric Grolet appeared first on B&B/P&P, Professioneel magazine voor de Belgische brood- en banketbakker, chocolatier, confiseur en ijsbereider.

Vorig artikelCLIC nu proeftuin voor groene energie in regio Amsterdam
Volgend artikelBelOrta kiest nieuwe raad van bestuur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here