PwC & Netwerk Ondernemen: partners met hetzelfde doel

0
88

PwC is — met 2000 medewerkers in 8 kantoren in ons land — een gekende naam in de audit-, tax- en adviesverlening, zowel in België als internationaal. Minder bekend is dat PwC ook voor start- en scale-ups een belangrijke rol kan spelen. “Wij zijn er zeker niet alleen voor de grote jongens”, weten Griet Helsen en Elise Carton. “Integendeel: onze portefeuille is heel breed, dat maakt het net zo interessant.”

Another great match  

PwC maakt al zo’n 5 jaar deel uit van Netwerk Ondernemen. “Voor PwC betekent de samenwerking – naast het bieden van financiële steun – ook een vorm van ‘teruggeven aan de maatschappij’. Onze experts spenderen heel wat pro bono-uren aan het adviseren en begeleiden van founders.” En laat dat nu nét hetgene zijn wat Netwerk Ondernemen met PwC verbindt.

“De ondernemers die zich bij Netwerk Ondernemen aansluiten, zijn vaak gemotiveerde, dynamische karakters, net zoals onze medewerkers.” vertelt Elise. “Het is nooit zomaar wat aanmodderen, het is recht vooruit. Zo ontstaat een sterk netwerk van ondernemers voor ondernemers.

“Het is voor PwC heel belangrijk om deel uit te maken van een netwerk van start-ups en scale-ups. Het zorgt ervoor dat we al heel vroeg de belangrijke spelers van morgen kunnen identificeren.” Griet vult aan: “We bekijken het altijd samen, in functie van de noden. Wat heeft de start- of scale-up echt nodig? Is er nood aan financieel advies? Of toch eerder technische ondersteuning? De samenwerking is dus altijd een win-win, voor alle partijen.”

Sterk netwerk

“De kern van PwC? Dat is waarde creëren door middel van relaties. We kunnen een beroep doen op een wereldwijd netwerk van specialisten. Eén telefoontje volstaat in de meeste gevallen om een brainstormsessie of meeting tussen bedrijven op te zetten.”

Maar Pwc doet nog heel wat meer voor start-ups. “Jaarlijks nemen we ook enkele start- ups mee naar Slush in Helsinki, één van de meest dynamische Europese netwerkevents. Om te beslissen welke bedrijven er mee mogen, organiseren we elk jaar opnieuw een Innovation Night pitching contest.” legt Griet uit.

Tips voor start-en scale-ups

“Corporate venturing biedt veel toekomstperspectief en kan een zeer interessante piste zijn om te groeien. Zeker nu, in het Covid-tijdperk: technologieën veranderen sneller en er worden heel wat processen worden omgegooid. Met PwC zoeken we de ideale match tussen een start-up met een corporate — want dit kan voor beide partijen een grote stap voorwaarts betekenen.” vertelt Elise ons.

Corporate venturing biedt veel toekomstperspectief

“Dit gaat dan uiteraard over een samenwerking en visie op lange termijn. Dit hoeft niet alleen financieel te zijn, het kunnen ook strategische voordelen zijn. Denk aan toegang tot de klantenportefeuille, de corporate die kan groeien door de technologie van de start-up of het delen van resources zoals personeel.”

Griet vult daarop aan: “Veel start-ups denken vaak dat PwC niets voor hen is, dat we te onbereikbaar, te groot of te duur zijn. Dit klopt natuurlijk helemaal niet. We werken vandaag samen met heel wat start- en scale -ups, nét omdat we voor hen een hefboom kunnen en willen zijn. Bovendien hebben we een sterk start-up team bij PwC: stuk voor stuk jonge mensen met dezelfde drive. Dat zorgt voor een fijne dynamiek.”

Meer lezen?

Lees het uitgebreide interview van Gert en Lode, samen met tal van andere ondernemersverhalen, in de laatste editie van ons magazine: The Network Talks. Ontvang je liever een papieren exemplaar in je brievenbus? Vul de form hieronder in en The Network Talks komt naar je toe!

Laden…

 

The post PwC & Netwerk Ondernemen: partners met hetzelfde doel appeared first on Netwerk Ondernemen.

Vorig artikelThe Butcher Brothers:”Geduld is vaak ons belangrijkste ingrediënt”
Volgend artikelKmo’s leverden al grote inspanningen, maar complexiteit blijft vragen oproepen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here