Robot in industriële bakkerij Mariën verlicht het monotone werk

0
92

Bakkerij Mariën heeft in haar bakkerij een robot geïnstalleerd. De robot zal de monotone taak van het vullen van de bakplaten en het in de ovenkarren plaatsen overnemen. “Onze bakkers kunnen zich dan meer concentreren op kwaliteitscontrole. “, zegt Joyce Mariën, zaakvoerder van het familiebedrijf.

De nieuwe mobiele robot neemt zware, repetitieve en monotone taken over, zoals het vullen en plaatsen van bakplaten in de ovenkarren. De bakkers hebben meer tijd om de kwaliteit van onze producten te controleren. Wij verbeteren de ergonomie van onze bakkerij, verhogen de efficiëntie en verminderen ook de voedselverspilling. Momenteel installeren wij de robot in de sandwichproductielijn en een tweede lijn wordt reeds getest. Geleidelijk aan zijn we van plan de robot op vier productielijnen te gebruiken.”

Voor dit project rekent Bakkerij Mariën op Europese steun van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020. “We blijven inzetten op innovatie”, zegt Mariën. “Niet om werknemers te vervangen, maar om ze te helpen. Zo hebben we de laatste jaren automatisch reinigingssysteem van kratten ingevoerd en heeft de verpakkingslijn voor broodjes en sandwiches ook een automatisch telsysteem.”

Bakkerij Mariën begon in 1958 als een traditionele bakkerij met een winkel in het dorp Scheps in Balen. In 1992 verhuisde de bakkerij naar de Puttestraat en sinds 2012 is het bedrijf gevestigd in de Metaalstraat. Onder de merknaam Mariën Meesterbakkers baat de groep achttien winkels uit in de Kempen en Limburg.

Vorig artikelOnderneemster aan het woord –> Karen Depoorter (Callas Confiture): “Je bent tegelijk de sterkste en de zwakste schakel van je bedrijf”
Volgend artikelHoe maak je patisserie gezonder?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here