Geavanceerd waterhergebruik bij Westvlees

0
76

Westvlees, een van Europa’s grootste producenten van vers en verwerkt varkensvlees in België, heeft geïnvesteerd in een ultramoderne installatie voor hergebruik van water. Elke dag wordt 900.000 liter afvalwater gezuiverd en omgezet in drinkwater. Dit betekent dat ongeveer 50% van het totale waterverbruik in de fabriek wordt gerecupereerd.

Onlangs onthulde de Belgian Pork Group haar investeringsplan voor de komende 5 jaar. De Belgian Pork Group is een netwerk van 7 Belgische vleesbedrijven, waaronder ook Westvlees.

Onderdeel van dit investeringsplan is de voortzetting van de actieve werkzaamheden op het gebied van waterbesparing. Westvlees beschikt nu over een waterrecyclage-installatie waar dagelijks 900.000 liter afvalwater wordt behandeld en in drinkwater omgezet.

De installatie is ultramodern en kan op afstand worden bewaakt en gecontroleerd. De installatie is volledig in handen van het personeel, wat Westvlees een maximale onafhankelijkheid biedt en de exploitatiekosten tot een minimum beperkt. In dit opzicht zet een van de grootste voedingsproducenten van België de norm.

This post is also available in:
Nederlands

Vorig artikelDeze twee ondernemers startten in volle coronacrisis een nieuw bedrijf op: “Het ideale moment bestaat niet, je moet durven springen”
Volgend artikelVerdubbeling steun voor de Follow This klimaatresolutie toont ontevredenheid van aandeelhouders met de plannen van Shell

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here