Studie toont aan: student-ondernemerschap is goed voor economie én student

0
80

Uit projecten van student-ondernemers wereldwijd zijn al heel wat mooie start-ups en innovatieve producten en diensten ontstaan. Denken we in Vlaanderen maar aan Teamleader en TechWolf, of internationaal aan Facebook. Die positieve impact is nu ook bewezen in een pilootstudie van Universiteit Gent in opdracht van de Vlaamse overheid.

Uit de studie, waar 305 (oud-)student-ondernemers van de UGent aan deelnamen, blijkt dat meer dan de helft van de UGent-studenten die tijdens hun studies een eigen zaak oprichtten, ook na afstuderen zelfstandig ondernemer blijft – bij de overige hoogopgeleide jongeren ligt dat percentage op slechts negen procent.

Ook interessant: student-ondernemers die toch als werknemer aan de slag gaan, kunnen in meer dan 60% van de gevallen als intrapreneur beschouwd worden, omdat ze binnen hun organisatie innovatief gedrag vertonen en nieuwe activiteiten uitbouwen voor hun werkgever. Het Vlaams gemiddelde voor jonge hoogopgeleide werknemers ligt hier op 11%.

Ten slotte blijkt dat student-ondernemers na hun studies gemiddeld 2,43 personen tewerkstellen. Daarmee is ook de belangrijke economische impact voor het eerst objectief aangetoond. Met een gemiddelde jaaromzet van ruim 280.000 euro scoren ze bovendien beter dan het Vlaams gemiddelde van zo’n 90.000 euro.

Vlnr: founders Gaëtan Baudelet, Jérôme Constant en Frédéric Driessens Bron: Bloovi

Vorig artikelMarc Coucke wil de boot niet missen en stapt in Italiaanse jachtenbouwer
Volgend artikelABN AMRO Clearing and Land Life Company join forces in a five-year global reforestation program

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here