Gratis online seminar „How about more thickener?”

0
71

„How about more thickener? Or just a better technique?“, is de titel van de nieuwste lezing in de populaire online seminarreeks van dr. Hans-Joachim Jacob op 27 mei in het Engels.

Verdikkingsmiddelen worden overal gebruikt, in lakken en verven, in detergenten en cosmetica, in voedingsmiddelen, in ontdooiingsvloeistoffen voor vliegtuigen en zelfs in doeltreffend bluswater tegen bosbranden. De meeste zijn moeilijk te mengen. Ze worden plakkerig en klonterig

Maar waarom zou je meer verdikkingsmiddel nodig hebben? Als je de juiste apparatuur gebruikt, heb je echt geen extra verdikkingsmiddel nodig in je product. Meer verdikkingsmiddel is zelden positief voor de kwaliteit en de acceptatie van uw product. Toch is het gebruikelijk om bij het gebruik van organische verdikkingsmiddelen tot 25% meer te gebruiken dan nodig is voor de specifieke viscositeitsopbouw.

Dit is te wijten aan het feit dat verdikkingsmiddelen agglomeraten vormen wanneer zij aan vloeistoffen worden toegevoegd. Zij moeten worden vernietigd. Reeds gehydrateerde gel wordt onherroepelijk vernietigd tijdens het daaropvolgende dispergeerproces. Om toch de gewenste viscositeit te bereiken, wordt meestal meer verdikkingsmiddel gebruikt dan nodig is.

Anders ligt het met anorganische verdikkingsmiddelen, bijvoorbeeld met gelaagde silicaten. Ook hier moet men meer gebruiken dan nodig is, maar om een andere reden. Deze verdikkingsmiddelen kunnen niet volledig ontlijmd worden door normaal dispergeren.

Hoe u geen problemen meer hebt met kleverige of klonterige poeders en niet meer verdikkingsmiddel hoeft te gebruiken dan nodig is – leer meer in het online seminar van ystral proces- en applicatie-ingenieur Dr. Hans-Joachim Jacob op 27 mei.

This post is also available in:
Nederlands

Vorig artikelDeze twee ondernemers startten in volle coronacrisis een nieuw bedrijf op: “Het ideale moment bestaat niet, je moet durven springen”
Volgend artikelLimburgse likeur uit 1833 wint prestigieuze prijs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here