Finale “Aspirant Baker” vindt tijdens Broodway in Kortrijk plaats

0
62

De Finale “Aspirant Baker” vindt op 26 en 27 september 2021 plaats tijdens Broodway in Kortrijk . “Aspirant Baker” wordt iedere twee jaar georganiseerd. Een wedstrijd bedoeld voor jongeren met ambitie. De leerlingen van alle bakkerijscholen kunnen het tegen elkaar opnemen. Voor de scholen is dat een uitdaging, want een finaleplaats is tevens een mooie erkenning voor de leraars en het opleidingsinstituut zelf. De organisator mag iedere keer opnieuw rekenen op een ruime opkomst.

De finalisten voor de finale Aspirant Baker 2021 zijn Gonçlaves Pina, Hamo Hahmed, Lenjou Ella, Mesmaeker Laurie, Anissa Ouatassi D’Hoker, Simons Arno, Schollaert Rani, Storms Lucas.

Die acht finalisten mogen zich klaarstomen voor een mooie finale. Broodway is dit jaar gastheer(dame). Op 26 en 27 september zal er tijdens de finale op Broodway gestreden worden om de trofee “Belgium Championship Aspirant Baker”. “Aspirant Baker”, de organisator achter dit kampioenschap is Broodway dankbaar voor het mooie wedstrijdplatform. Guido Devillé: “Ideaal om te laten zien dat er nog een mooie toekomst weggelegd is voor het bakkersambacht.”

Internationaal

De finale geeft jongeren de kans om zich ook internationaal te onderscheiden. Een finaleplaats geeft recht op deelname aan internationale wedstrijden zoals Mondial Du Pain en het nieuwe Euro of Wold skills. ‘Aspirant baker’ maakt sinds dit jaar deel uit van de organisatie “Skills”. Sergio Dias: “Hierdoor krijgen onze jongeren ook de kans om zich te selecteren voor deze competitie. “

Partners

Sergio Dias: “Graag willen we van de gelegenheid gebruik maken om onze partners en sponsors te danken voor het vertrouwen, maar ook voor hun volharding – zeker na dit moeilijke coronajaar. De partners van dit kampioenschap zijn: Bakkers Vlaanderen, CERES, Puratos, Ranson, Corman, Machines Van Den Broucke, Firma Hein. Wij danken hen omdat ze blijven geloven in onze missie: jongeren motiveren om te kiezen voor het allermooiste vak.”

Vorig artikelFevia, Comeos en Fostplus: “Zwerfvuil is een groot probleem dat niet via gekleurde visie opgelost raakt”
Volgend artikelLiefde voor oude granen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here