Marsepein van Sleeubus in pralines op uw toonbank?

0
79

De Antwerpse marsepeinmakerij Sleeubus stelt voortaan ook zijn deuren open voor particulieren. Dit gebeurt onder de merknaam Lous d’ Anvers. Via de webshop kunnen marsepeinen pralines aangekocht worden. Maar de banketbakkers blijven de klanten van deze zaak. Sleeubus wil die doelgroep niet beconcurreren. Integendeel. Sleeubus wil de banketbakker een beetje ontzorgen.

Marsepein is al jaren een favoriet bij banketbakkers en bakkers, maar is vaak moeilijk te vinden. Met pralines van Louis d’Anvers wil Sleeubus dat veranderen.De nieuwe pralines zijn ontworpen voor de bakkerijmarkt. Zaakvoerder Peelmans van Marsepin Sleeubus legt deze nieuwe strategie uit: “We willen niet concurreren met de bakkers. Daarmee zouden we in ons eigen vlees snijden. Het is een manier om wat zorgen en werk bij de bakkers weg te nemen.” Sleeubus maakt een aantal producten waar de bakkers nu geen tijd (meer) voor hebben. Producten die bovendien van een uitstekende kwaliteit zijn, ideaal om via de banketbakkerij te worden verkocht!

Historisch gegroeid

“Het is allemaal heel geleidelijk verlopen. De zaak is honderd jaar oud en pas nu spreken we ook het grote publiek aan. Maar eigenlijk gebeurde dat al onrechtstreeks. De jeugdbewegingen kwamen hier grote blokken marsepein kopen, die ze vervolgens huis-aan-huis gingen verkopen. De mensen kochten die marsepein dan, maar wisten eigenlijk niet waar hij vandaan kwam. Nu wordt dit wel meer zichtbaar: marsepein van Lousi d’Anvers, genoemd naar de stichter Louis. Nu willen wij die pralines aanbieden en hopen dat die op de toog van de banketbakker komen te staan. Lekkere marspein-pralines van hoge kwaliteit, waar de banketbakker zijn naam aan wil verbinden.

Marsepein Sleeubus

Marsepein van Louis d’Anvers is lekkere, kwaliteitsvolle marsepein. Daarin zijn 50% suiker en 50% gepelde amandelen verwerkt. Wij maken het warm, waardoor de marsepein romiger wordt,” legt Peelmans uit. “In moderne productieprocessen worden de amandelen en poedersuiker koud gemengd, wat een dikkere, grovere marspein als eindproduct oplevert.” De zaakvoerder distantieert zich ook van marsepeinvariëteiten die slechts 20% amandelen bevatten: “,,Een afbreuk aan de smaak. Natuurlijk bepaalt de amandel de prijs. Het is een nobele noot.Dat heeft zijn prijs, maar dat smaak je!”

Nog ander producten

“Tijdens feestperiodes zullen ook marespeinfiguutjes, diertjes, enz gemaakt worden . Ideaal om in de etalage of de toonbank van de bakkerij te plaatsen. Een nieuwe productielijn wordt daarvoor uitgebouwd. En een productieman werd daarvoor aangeworven!”

Vorig artikelPriva en Viessmann bundelen krachten in de ontwikkeling van smart building en green tech solutions
Volgend artikelWaarom deze buitenbeentjes in de technologiesector ‘De geluksbrengers’ worden genoemd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here