Valess veggie-producten van Friesland Campina nu op de Belgische markt

0
90

De zuivelcoöperatie FrieslandCampina brengt haar vleesvervanger Valess op de Belgische markt. De nieuwkomer wil een verschil maken met smaak, textuur en voedingswaarde. Het potentieel is groot: “Het aantal flexitariërs is in vier jaar tijd verdubbeld en bedraagt nu al 22% van de bevolking.”

Valess heeft de Belgische markt betreden met vier succesvolle producten. De vegetarische schnitzel met Gouda is zelfs de nummer één vleesvervanger in Nederland. Ook op het menu: een schnitzel zonder kaas, krokant-pittige CrispySticks en een hamburger. Sedert 7 april zijn ze verkrijgbaar bij Carrefour. “We hopen binnenkort in de winkelrekken van andere voedingsdetailhandelaars te liggen”, zegt Yves Cnudde, sales manager voor het retailkanaal bij Friesland. “Er is echte belangstelling, maar het coronavirus blokkeert de besprekingen. In ieder geval groeit de markt sterk. Eén op de vijf consumenten kiest voor een alternatief. Het ziet er veelbelovend uit. “

Nutriscore A

Test-Aankoop heeft onlangs vleesvervangers bekritiseerd omdat ze te vet en te zout zouden zijn, maar FrieslandCampina bevestigt de nutritionele en gezonde kwaliteiten van Valess: “De energiewaarde en het gehalte aan verzadigde vetten zijn beperkt omdat we halfvolle melk gebruiken. Deze producten bevatten onder meer ook calcium, ijzer en vezels. Drie van de vier varianten die we op de markt brengen hebben een Nutri-Score A. Alleen de kaasschnitzel heeft een Nutri-Score B. Wij zijn dus beter gepositioneerd dan veel concurrerende merken. “

Valess is er in veel varianten, dus er valt nog heel wat te ontdekken. Allemaal gemaakt van zuivel, maar door de kruiden, specerijen en vulling totaal verschillend van smaak. In België zijn er tot nu toe slechts vier varianten op de markt

Het bericht Valess veggie-producten van Friesland Campina nu op de Belgische markt verscheen eerst op Food & Meat.

Vorig artikelVan bedeesde tiener naar ambitieuze ondernemer: “Discipline is een tool naar resultaten”
Volgend artikelHannes Coudenys (Hurae): “Ik kan goed jongleren tussen ondernemen en leven”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here