Hannes Coudenys (Hurae): “Ik kan goed jongleren tussen ondernemen en leven”

0
87

(Photo by Nick Decombel)

Bedrijf: Hurae
Oprichter(s): Hannes Coudenys & Vincent Schroeven
Hoofdzetel: Kortrijk
Startdatum: 2016
Omzet: 1,5 miljoen euro
Team: 8 mensen

Het grote publiek kent Hannes Coudenys vooral als een zeer actieve vlogger. Sinds zijn wekelijkse bijdrage in ‘Iedereen Beroemd’ weet televisiekijkend Vlaanderen nu ook dat hij de bezieler is van de populaire website Ugly Belgian Houses. Maar als ondernemer verdiende Coudenys zijn eerste strepen vooral als medeoprichter en CEO van Hurae, een creative agency dat mee mee aan de wieg stond van Smile Safari, het grootste Instagram- en TikTokmuseum van Europa.

Hoe belangrijk is geld voor jou?

Geld is handig. Maar hoe ouder je wordt hoe meer je de algemene wijsheid erkent dat materiële shit in het niets valt tegenover experiences en liefde. Maar dat is uiteraard makkelijker als je je geen zorgen meer hoeft te maken over een zekere vorm van inkomsten. Dus ja, geld is uiteraard wel degelijk belangrijk voor mij.”

Money Trees is een nummer van de Amerikaanse rapper Kendrick Lamar waar ik vaak naar luister. En dat gaat over die vorm van zekerheid maar ook over de duivel waar je moet voor opletten als je teveel streeft naar geld. Do it the right way.

Wat was tot dusver je beste investering?

Bitcoin. En ook kunst omdat je dat ergens ziet als investering maar je er toch voornamelijk veel plezier en geluk uithaalt.”

En je slechtste investering?

Mijn collectie dvd’s (lacht).”


Waar heb je professioneel gezien spijt van?

Dat ik pas laat ben begonnen met ondernemen. Al is dat ook geen echte spijt, want ik neem vrede met hoe dingen lopen. En misschien was ik op dat moment ook gewoon nog niet klaar voor het ondernemersbestaan.”

Ben je iemand die überhaupt vaak piekert? Wat houdt je ‘s nachts wakker?

Ik ben veel rustiger dan vroeger, wat maakt dat ik ook niet echt veel pieker. Dat had ik dus sowieso wel gedaan toen ik nog 25 was.”


Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

Dat je iets opbouwt waar meer mensen dan alleen jezelf beter van worden. En dat je iets opbouwt wat misschien langer kan leven dan jezelf.”

Welke grote ondernemersdroom koester je nog? Waar zie je jezelf binnen 2 à 3 jaar staan?

Voor Hurae wil ik een toekomst waarin we meer en meer kunnen evolueren naar een echte creative studio die bekend staat voor innovatieve en out-of-the-box ideeën. Verder dan de eigen landgrenzen. Voor bedrijven maar ook voor onszelf. Zoals we samen met Citycubes een nieuwe firma als Smile Safari uit de grond hebben gestampt. Voor Smile Safari droom ik dan weer van een brede Europese uitrol.”


Welke opofferingen moet je in je privéleven doen om te kunnen ondernemen?

Ik kan goed jongleren tussen ondernemen en leven. Ik hou van het leven en geniet geweldig hard van m’n gezin. Ik heb ook een vlog die dat allemaal documenteert (lacht).”

Heb je naast ondernemen nog andere grote passies/hobby’s? Trek je daar voldoende tijd voor uit?

Ik loop veel en verder ben ik gepassioneerd door alles wat met auto’s te maken heeft. Om dat nu is om over te vloggen of gewoon een dagje verstand op nul met een VW fun cup op Spa Francorchamps: er is niets waarmee je mij gelukkiger kan maken. Of ja, misschien toch met lekker eten. De grootste beproeving van die vervelende coronacrisis is voor mij dan ook dat je geen toprestaurants meer kan frequenteren.”


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij de voorbije jaren geleerd hebt?

Luisteren naar je medewerkers. Jij ziet als ondernemer een pad voor jezelf maar het is niet vanzelfsprekend dat je medewerkers over datzelfde pad willen lopen. Het is goed om daar veel over te spreken en te proberen hun wegen ook te bewandelen. Het finale doel is vaak hetzelfde dus het kan zeker geen kwaad eens een omweg of misschien zelfs een binnenweg te nemen.”

Bron: Bloovi

Vorig artikelValess veggie-producten van Friesland Campina nu op de Belgische markt
Volgend artikelVandaag opent eerste online supermarkt van ons land – Coolblue gewaardeerd op 3 tot 6 miljard euro – Belgische Unified Post doet overnamebod van 113 miljoen euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here