Corona is niet voor alle bakkers een even groot succesverhaal

0
67

Als er één sector is die niet heeft geleden onder de coronacrisis, dan is het wel de bakkerijsector. Dat is alvast de gedachte die bij veel mensen leeft. Maar het lot is niet alle bakkers even goedgezind. Locatie is daarbij zeer bepalend. “Door onze ligging vlakbij het station van Lokeren zijn we sterk afhankelijk van pendelaars,” vertelt bakker Kris Vervaet. “We zijn die klantenkring kwijtgeraakt omdat veel mensen nu van thuis uit werken. Ook de wekelijkse markt die elke zondag voor onze deur plaatsvindt en duizenden mensen aantrekt, is al een jaar niet meer gehouden. En dat heeft een vijfde van onze omzet gekost.

De weerslag op de omzet van Brood en Banketbakkerij Vervaet is groot. Kris Vervaet berekende zijn omzet in 2020. Hij zag een terugval van -20%. Vervaet vindt dat zijn collega’s in de dorpen het vaak beter doen. “Dus locatie is de sleutel,” merkt hij op.

The post Corona is niet voor alle bakkers een even groot succesverhaal appeared first on B&B/P&P, Professioneel magazine voor de Belgische brood- en banketbakker, chocolatier, confiseur en ijsbereider.

Vorig artikelMeet Romina – onze stagiaire
Volgend artikelNieuwe bakkerij Lekkers van ‘t Laar in Zonderschot geopend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here