UNIZO roept Overlegcomité op om Paaspauze af te ronden en om niet voorbarig te zitten morrelen aan de heropening van andere sectoren op 1 me

0
113

Nu zowel de opname- als besmettingscijfers eindelijk ten goede zijn gekeerd, dringt UNIZO er bij het Overlegcomité op aan om de Paaspauze af te ronden. “Voor ons betekent dat dus de heropening van de grenzen op 19 april, samen met de scholen en de volledige heropening van de niet-essentiële winkels en contactberoepen op 26 april”, windt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO er geen doekjes om. “Daarnaast zien we momenteel geen redenen om de vooropgestelde datum van 1 mei voor de heropstart van andere sectoren, waaronder de horeca, de fitnesscentra, de kermissen, bepaalde cultuur- en andere evenementen… naar achter te schuiven.”

“Er zit geen rek meer op de financiële draagkracht en mentale weerbaarheid van onze ondernemers”, benadrukt Danny Van Assche van UNIZO.

UNIZO waarschuwt dat opnieuw morrelen aan de vooropgestelde heropeningsdata het motivatipeil van zelfstandigen en kmo’s tot onder een absoluut vriespunt zou laten zakken. “Ik vrees dat er steeds meer de handdoek in de ring gaan gooien. En waar staan we dan?”

Vorig artikelOntruck door BloombergNEF uitgeroepen tot een van de beste oplossingen voor een CO2-arme economie
Volgend artikelBusinesspartners & beste vrienden: met ‘Alberts’ maken Glenn en Philippe gezond leven gemakkelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here