Contactberoepen bijten iedere keer in het zand

0
75

NSZ begrijpt dat doortastende maatregelen nodig zijn om de viruscirculatie terug te dringen, maar is niet te spreken over het sluiten van de contactberoepen en het feit dat niet-essentiële winkels enkel op afspraak mogen werken. “Zelfstandigen zijn alweer het slachtoffer van de beslissingen van vandaag, die helemaal op niets zijn gebaseerd. Geen enkele studie wijst uit dat de broeihaard bij hen ligt. Dit is symboolpolitiek die op niets gestoeld is.”

Begrip voor extra maatregelen is er zeker nu het virus weer piekt, maar NSZ is niet te spreken over het feit dat de winkels en de contactberoepers opnieuw het slachtoffer zijn van de nieuwe verstrengingen. “Het nieuwe omzetverlies kunnen ze nooit meer goedmaken. Dat is gewoonweg lachen met hen, een nieuwe mokerslag. De niet-essentiële winkels zijn al ruim drie maanden gesloten geweest. Winkelen op afspraak is niet rendabel, zelfs niet met twee personen uit dezelfde bubbel. Het is dus essentieel dat alle steunmaatregelen moeten behouden blijven.” 

“De contactberoepers zijn nog maar ruim drie weken open en worden opnieuw geviseerd. Nochtans werd er beloofd dat zij mochten sowieso open blijven na heropening. Het is bijzonder jammer dat deze belofte gebroken wordt. Bovendien is ook deze beslissing helemaal op niets gebaseerd. Geen enkele studie wijst uit dat de broeihaard bij zelfstandigen ligt. Dit is symboolpolitiek die op niets gestoeld is. Wij hadden net gehoopt dat de overheid het probleem zou oplossen waar het zich stelt (de impact van de kinderen en jongeren blijkt enorm) en ging inzetten op een aanzienlijke versnelling van het vaccinatieproces.”

Vorig artikelPas toekenningsvoorwaarden voor dubbel overbruggingsrecht aan. Veel handelaars weten niet meer van welk hout pijlen maken
Volgend artikelMeldpunt corona van Febelfin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here