Het VBO vreest dat het stijgende aantal coronagevallen de bedrijven opnieuw in moeilijkheden zal brengen

0
135

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is ongerust over de alarmerende coronacijfers in ons land en de impact op de bedrijfswereld. De werkgeversorganisatie roept iedereen op om bijzonder waakzaam te blijven en de regels strikt na te leven. Dat, samen met een versnelde vaccinatiecampagne, is de enige manier om perspectief te kunnen blijven bieden aan de gesloten sectoren en om de economie op afzienbare termijn terug te normaliseren.

Het VBO vreest dat het stijgende aantal coronagevallen de bedrijven opnieuw in moeilijkheden zal brengen en het verhoopte perspectief verder in de war zal sturen. Ten eerste is het VBO er bezorgd over dat de bedrijven opnieuw geconfronteerd zullen worden met een hoge graad aan absenteïsme door een stijging van het aantal zieke werknemers en door de quarantaine- en isolatieverplichtingen. Ten tweede benadrukt het VBO dat alles in het werk moet gesteld worden om het beloofde tijdstip van de heropening van de gesloten sectoren, bij wie het water tot aan de lippen staat, te eerbiedigen. Enkel door nu de sanitaire voorschriften te volgen, komt het eerder deze week geopende perspectief op terugkeermomenten voor telewerkers na de paasvakantie niet in het gedrang. Die terugkeermomenten zijn belangrijk, want de negatieve gevolgen van verplicht en fulltime telewerken, beginnen zich immers volop te manifesteren bij zowel werkgevers als werknemers.

“We moeten met z’n allen vermijden dat de situatie opnieuw uit de hand loopt en we geconfronteerd worden met een derde golf en nieuwe verstrengingen. Het is daarom meer dan ooit cruciaal dat iedereen de sanitaire en voorzorgsmaatregels strikt blijft respecteren. Dat alle werkgevers en werknemers maximaal blijven inzetten op telewerk, daar waar het kan. En ten slotte moeten de overheden alles in het werk stellen om de vaccinatiecampagne te versnellen. Enkel zo kunnen we uit de crisis geraken en het nodige perspectief bieden aan de gesloten sectoren en telewerkers”, aldus Pieter Timmermans, CEO van het VBO.

Vorig artikelKmo’s: artificiële intelligentie (AI) een boost voor uw kmo
Volgend artikelPas toekenningsvoorwaarden voor dubbel overbruggingsrecht aan. Veel handelaars weten niet meer van welk hout pijlen maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here