Men is strenger voor de kappers dan voor de ziekenhuizen

0
242

Beroepsfederatie van kappers, Febelhair, niet te spreken over de voorwaarden die de contactberoepen worden opgelegd bij een eventuele heropening op 13/02. “Openen met strengere voorwaarden dan de ziekenhuizen is inacceptabel.

Vrijdagavond werd, tijdens de persconferentie van de veiligheidsraad, een eventuele heropening op 13/02 aangekondigd voor de niet-medische contactberoepen. De voorwaarden zijn het verbeteren van de huidige besmettingscijfers en dat de niet-medische contactberoepen nieuwe, veel strengere voorzorgsmaatregelen nemen. Maatregelen die volgens beroepsfederatie Febelhair onrealistisch zijn.

Een eventuele heropening werd dan ook met open armen onthaald maar de vreugde was van korte duur. “We begrijpen de beslissing van de overheid niet.” zegt voorzitter Charles-Antoine Huybrechts. “Dergelijke voorwaarden zijn onaanvaardbaar, zowel praktisch als financieel.”

Niemand had ooit durven denken dat de kappers zolang gesloten zouden blijven. Terwijl de corona-coupe langzaamaan een vaste waarde wordt binnen het straatbeeld, verdrinkt de Belgische kapper. Het water staat hen niet meer aan de lippen maar ver boven het hoofd. De maatregelen die de overheid voor de tweede lockdown had opgelegd, waren in zekere zin realistisch. De kapper heeft toen ook bewezen dat ze dit konden uitvoeren en respecteren. Deze nieuwe maatregelen zijn zelfs niet wetenschappelijk onderbouwd.

Daarnaast blijft het ook de vraag of de overheid van plan is om extra financiële steun te voorzien met het zicht op de herlancering van de sector. Er wordt gevraagd om de sector de komende 12 maanden zowel financieel als praktisch te ondersteunen. Febelhair vraagt ook een verlenging van de huidige steunmaatregelen. Zonder een verlenging zal de sector nog jaren de gevolgen ervan moeten dragen.

Vorig artikelWendbaarheid van een bedrijf is cruciaal voor het verbeteren van bedrijfsresultaten
Volgend artikelAantal bedrijven in de gevarenzone blijven stijgen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here